2014-11-03 18:15:06• hírek • Szatmár.ro

A Nemzeti Színházból Nagykárolyba

Újra Nagykárolyba látogat a rocklegenda, Földes Lálszló, azaz Hobo, aki lassan 70 évesen is még mindig aktívan hirdeti az irodalom fontosságát. A tavalyi fellépéssorozat után most egy, a szívünkhöz még közelebb álló költőt elevenít meg, akinek a munkássága alapjaiban határozta meg a partiumi magyar irodalmat. Ady Endre költészete a diákok számára kötelező iskolai tananyag, versei a felnőttek számára pedig örökérvényű tanításokat rejtenek.

Az előadásnak helyszínt biztosító Szent László Közösségi Ház november 12-én 19 órai kezdéssel várja az irodalom, a költészet, a magyarságtudat iránt érdeklődő publikumot. Az előadás a nemrégiben megjelent A föltámadás szomorúsága című lemez alapján készült. Előadja: Hobo, zenéjét szerezte: Fekete-Kovács Kornél, rendezte: Vidnyánszki Attila.

„- Nem Ady-körképet szeretnék adni, hanem azokat a verseket mondom el, amelyekben válaszokat találtam a saját problémáimra. Ezekben a versekben megmutatkozik az útja végéhez közeledő férfi nem lankadó felelősségű, harcos, ostorozó hazaszeretete Európa közepén, viszonya a múlthoz, a történelemhez, sorstársaihoz, a Nyugathoz, valamint hálás emlékezése az elmúlt szerelmekre, álmokra és reményekre."

A budapesti Nemzeti Színház előadására a jegyek 15 lejes egységáron kaphatók az RMDSZ székházában kapható, viszont a vidékről érkezőknek és a diákoknak előre foglalás esetén kedvezményes jegyet biztosítanak. A csoportos diákjegyek iránt érdeklődjenek az iskolákban.

További információk, kedvezmények felől érdeklődni e-mail-ben (borostyanprodukcio@gmail.com) vagy a Borostyán Produkció Facebook-oldalán lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: